Thursday, 31 October 2013

Jawapan “Apa Lagi Cina Mahu?”Lagu perkauman nyaring dimainkan oleh bangsa Cina dalam usaha untuk menghapuskan kekuasaan Tuan Tanah Melayu. Perancangan yang cukup rapi diatur oleh mereka untuk  menganiaya bangsa Melayu dan agama Islam.  Bangsa Melayu terlalu baik, lembut dan bertimbangrasa. Menyedari ini merupakan kelemahan utama bangsa Melayu maka mereka telah menyusun strategi untuk terus menggempur “Tuan Tanah Melayu” setelah operasi secara keras dan fizikal pengganas komunis mereka gagal.

Langkah pertama mereka adalah mengubah sejarah dengan menonjolkan pengganas komunis sebagai wira Negara.  Hanya bangsa Cina DAP sahaja yang mengangkat komunis yang merupakan pembunuh bangsa Melayu dan menzalimi bangsa Melayu sebagai “Wira” mereka.  Ini merupakan hakikat yang wajib semua rakyat Malaysia perhalusi dan fahami dengan mendalam.

Apabila Tanah Melayu merdeka pada 31 Ogos 1957, buruh imigran iaitu bangsa Cina dan India yang telah dibawa oleh British untuk bekerja di lombong bijih timah dan estet ini diterima sebagai warganegara Malaysia melalui konsep jus soli dan dimaktubkan dalam Perlembagaan Persekutuan Tanah Melayu (Bahagian III-Kewarganegaraan; 3.1 Bab 1-Pemberian Kewarganegaraan; Artikel 14-22).

Pemberian kewarganegaraan ini ditimbalkan dengan penerimaan balas beberapa syarat utama yang meliputi hal ehwal berkaitan perlindungan dan penjagaan status dan hak bangsa Melayu sebagai PENDUDUK  ASAL.  Aturan timbal balas atau quid pro quo penerimaan syarat-syarat ini dikenali sebagai ‘kontrak sosial.’ Kontrak inilah yang dijadikan asas kepada pembentukan Perlembagaan Malaysia dan penubuhannya sebagai sebuah negara. Ini merupakan antara fakta sejarah yang cuba dipadamkan oleh Cina DAP.

Konsep ketuanan Melayu sering disalahfahami sebagai bermaksud orang Melayu adalah tuan kepada bangsa lain. Sebenarnya ia tidak sama sekali bermaksud demikian, kerana tiada kaum yang diperhambakan. Ia hanya bermaksud bahawa orang Melayu adalah tuan tanah, pemilik asal negeri ini yang perlu dihormati dan dikekalkan haknya. Ini tidak dapat diterima oleh bangsa Cina DAP. Adakah adil tindakan bangsa Cina ini? Atau adakah mereka telah lupa diri dan tidak mengenang budi. Adakah tindakan bangsa Melayu menerima bangsa Cina sebagai warganegara merupakan satu kesilapan yang amat besar seperti melepaskan ANJING TERSEPIT.

Maka  hak sama rata yang menganiaya bangsa Melayu telah  dijadikan alasan bagi masyarakat Cina menolak Barisan Nasional. Adakah  adil apabila  bangsa  Cina menuntut agar MCA diberikan suara yang setimpal dengan Umno dalam Barisan Nasional. Mereka  juga menuntut supaya pengaruh MCA boleh sama rata dengan pengaruh Umno atas dasar ‘equality’.  Strategi untuk menzalimi dan menganiaya bangsa Melayu merupakan agenda utama DAP.  Dengan prestasi yang cukup buruk MCA dan gerakan apabila 90% pengundi Cina memilih dan menyokong pembangkang di mana  kerusi-kerusi MCA pula telah  diperolehi atas ehsan undian Melayu, namun  MCA dan Gerakan masih terus mengasak untuk terus “dijulang” oleh UMNO.
Sebenarnya kita tahu bahawa pengaruh DAP telah lama menyusup ke dalam MCA dan GERAKAN.  Itu antara sebab utama mereka tidak “buat kerja” untuk Barisan Nasional. Namun dasar “tidak malu” yang menebal DAP di dalam MCA dan Gerakan telah mendorong untuk mereka terus bersuara dan menuntut “ala” DAP.  Hakikatnya ahli MCA dan Gerakan sendiri tidak menyokong Barisan Nasional dengan beragendakan menzalimi bangsa Melayu.  Maka kerajaan harus “take note” hakikat gunting dalam lipatan ini.

Sikap masyarakat Cina yang  tidak boleh ditegur  kerana terlalu angkuh dengan kuasa ekonomi yang mereka miliki telah mendorong mereka untuk bertindak melampaui batas kemanusiaan. Mereka telah melahirkan ekstrimis yang berani bertindak keras dan bengis semata-mata untuk menzalimi bangsa Melayu demi  kerakusan  kuasa mutlak  politik Itulah jawapan untuk “Apa lagi Cina mahu? - MYKMU

No comments: